ERIKOISLASIT

Valikoimastamme löytyy useita eri erikoislaseja joka tarpeeseen mm. murron- ja palosuojalasit, äänieristyslasit, kuvio-, sävy- ja lankalasit, polykarbonaatit, energiansäästölasit ja lämmitettävät lasit. Saat ne mittojesi mukaan.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

ERISTYSLASIT

Meiltä saat kaksin- ja kolminkertaiset eristyslasit. Eristyslasi suojaa nimensä mukaan joko auringolta, lämmöltä, kylmyydeltä tai erilaisilta ääniltä.

Eristyslasien yleisimpiä käyttökohteita ovat rappukäytävien- ja parvekkeiden ovet, asuinhuoneistojen sisemmät lasit, näyteikkunat, liikehuoneistojen ikkunat ja muut lämpimät tilat.


Erilaisia laseja ja pinnoitteita käyttämällä saadaan eristyslasit heijastamaan ulkona oleva kuumuus tai kylmä takaisin ulos ja samalla tavalla sisällä oleva lämpö saadaan pidettyä sisällä, kuitenkaan estämättä valon pääsyä sisälle.

Eristyslasit valmistetaan mittojen mukaan kahdesta tai useammasta lasista, joiden välissä on joko ilmaa tai kaasuseosta (argon–kaasu). Jos halutaan suojaa katseilta tai valolta, voidaan eristyslaseja valmistaa myös värillisistä laseista tai kuviolaseista.

TURVALASIT / MURRONSUOJALASIT

Turvalasit antavat tavallista lasia paremman suojan onnettomuuksia vastaan. Turvalaseja on kahta perustyyppiä: karkaistu lasi ja laminoitu lasi.


Karkaistun lasin kestävyys iskuja, taivutusta ja lämmönvaihteluja vastaan on noin viisinkertainen tavalliseen lasiin verrattuna. Karkaistulle lasille on ominaista, että se pirstoutuu särkyessään pieniksi paloiksi, eikä näin aiheuta vahinkoa ympäristölle.

Laminoidussa lasissa kaksi tavallista lasia laminoidaan yhteen muovikalvon avulla. Näin saadaan aikaan lasi, joka on mahdollisimman turvallista rikkoutuessaankin; lasinsirpaleet pysyvät kiinni elastisessa muovikalvossa, eikä siitä irtoa viiltäviä kappaleita.

Laminoidussa lasissa kaksi tavallista lasia laminoidaan yhteen muovikalvon avulla. Näin saadaan aikaan lasi, joka on mahdollisimman turvallista rikkoutuessaankin; lasinsirpaleet pysyvät kiinni elastisessa muovikalvossa, eikä siitä irtoa viiltäviä kappaleita.

Murronkestävän lasin tarkoituksena on suojautua ulkoista voimankäyttöä vastaan ja estää murtautuminen sisätiloihin.

Esimerkiksi kokolasiset saunanovet, takaneduslasit ja auton sivulasit ovat karkaistua lasia. Auton tuulilasit taasen ovat laminoitua lasia. Ulkonäöltään molemmat turvalasit ovat tavallisen lasin näköisiä.

KUVIOLASIT

Kuviolaseja käytetään normaalisti ovilaseina, sekä erityyppisissä sisustusratkaisuissa. Kuviolasien toinen pinta on yleensä sileä ja toinen kohokuvioinen. Useat ovat lähes läpinäkymättömiä.

Kuviolaseja löytyy lukuisia vaihtoehtoja ja alla näet muutamia esimerkkejä laajasta valikoimastamme.

LANKALASIT

Lankalasissa lasiin on valmistusvaiheessa "upotettu" rautalankaverkko, joka pitää lasin koossa, jos se hajoaa. Lankalasia on usein käytetty osastoivissa väliovissa (E 15) sekä parvekkeiden kaiteissa.

Saatavana on useita väri- ja mallivaihtoehtoja.

PALONSUOJALASIT

Palolasit valmistetaan aina yksilöllisesti mittojen mukaan. Osastoivia palorakenteita suunniteltaessa kannattaa ensin selvittää palonviranomaisten vaatimukset. Tämän jälkeen voimme yhdessä suunnitella oikean palolasiratkaisun.Palonsuojalasia käytetään esimerkiksi takkojen, kiukaiden ja uunien luukuissa.

PANSSARILASIT

Panssarilasi tai luodinkestävä lasi kestää iskuja ja erityisesti luodin osumia. Panssarilasi tehdään yleensä käyttämällä vahvaa, mutta läpinäkyvää materiaalia, kuten termoplastista polykarbonaattia. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää useita kerroksia laminoitua lasia. Toivottu tulos on ulkonäöltään ja valonsiirto-ominaisuuksiltaan samanlainen kuin normaali lasi.

POLYKARBONAATIT

Meiltä saat polykarbonaatit määrämittaan leikattuna.

Polykarbonaatti on lasinkirkas ja säänkestävä materiaali, jolla on parempi iskunkestävyys kuin lasilla. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi portaiden, terassien ja kesäkeittiöiden lasituksissa, leikkimökkien- ja varastorakennusten ikkunoissa sekä ruokapöytien suojalevynä.

Polykarbonaatista on saatavana useita eri värejä ja vahvuuksia, myös toiselta puolelta kovapinnoitettu levyvaihtoehto, jolla on parempi naarmunkestävyys.

SÄVYLASIT

Sävylasit ovat täysin läpinäkyviä laseja, joiden sävy vaihtelee lasin paksuuden mukaan. Sävylasia voidaan käyttää sekä sisustamisessa että ikkunoissa, jolloin lasi toimii myös auringonsuojana, vähentäen sisään tulevia lämpösäteitä.

ÄÄNIERISTYSLASIT

Äänieristetty lasi vähentää melua tehokkaasti ja sitä voidaan käyttää esim. asunnoissa viihtyvyyden parantamiseksi. Ääneneristyslasi toimii myös lämmön eristyslasina.


Valmistamme ja asennamme mittojen mukaiset lasit tarpeittesi mukaan.